fredag 2 maj 2008

Petig med riset

Vi är riktigt noga med riset här på Rootfood, eftersom bra ris är en förutsättning för bra sushi. Möjligen var författaren, skådespelaren och matsnobben Li Yu (1610-1680) snäppet värre. För att få sitt ris tillagat precis så som han ville ha det brukade Li Yu skicka ut sin piga att samla dagg från vildros- och citronblommor. Den insamlade daggen skulle sedan tillsättas i riskokets sista ögonblick. Dagg från vanlig trädgårdsros gick inte för sig, då Li Yu ansåg att detta var alltför vulgärt och starkt i smaken.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Jag gillar Er blogg, men jag saknar recept.
Skulle vara kul att få små tips på hur man gör god sushi hemma! Jag tror också det skulle locka fler läsare till bloggen, samt merförsäljning av Era produkter.

Rootfood sa...

Recept kommer. Vi har ju ambitionen att lära er att bl.a. göra sushi "på riktigt". För vår produktion håller vi på med att färdigställa gedigna manualer med text, bild och film. Vi kommer att lägga ut valda delar av dessa här och på vår hemsida. Hav tålamod, kära läsare.
M o P

Anonym sa...

Det låter ju hur bra som helst!