Det finns fler skäl att inmundiga ingefära än bara att det smakar gott och hjälper till med övergången från en smak till en annan. I alla fall om man ska tro det traditionella kinesiska synsättet. Färsk ingefära är en av de mest använda örterna inom kinesisk kokkonst och läkekonst. Den anses vara mycket verksam när det gäller att skydda magen, lindra magbesvär och motverka gifter. Dessutom kan ingefära effektivt neutralisera starka lukter i kött, fisk, skaldjur, etc. I Kina har ingefära använts för sina medicinska och kulinariska kvaliteter i mer än 2 500 år. Den kinesiska klassikern Samtalen med Konfucius avslöjar att mästaren ”aldrig var utan ingefära när han åt”. Tiden har utvecklat det kinesiska ingefärabruket och idag är det inte ovanligt att den uppskattade roten paras med mer oortodoxa ingredienser. Till exempel i en populär kinesisk förkylningskur som inbegriper den lätt osannolika kombinationen ingefära och varm coca-cola.
tisdag 29 april 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar