onsdag 2 juli 2008

Rätt temperatur avgörande för smakupplevelsen

Med färdigförpackad sushi finns det starka påverkansfaktorer som inte är så lätta för producenten att ha kontroll över. Två stora potentiella problemmakare heter Förvaring och Servering. Med den förstnämnda gäller det verkligen att hitta rätt balans. Förvaras sushin för kallt, kommer stärkelsen i riset att påverkas negativt. Riset blir hårt och mjöligt, vilket förstås försämrar smakupplevelsen avsevärt. Förvaras sushin istället för varmt riskerar man skadlig bakterietillväxt. När det gäller serveringen är det mycket viktigt för smaken att sushin inte är för kall när den äts. Felaktig serveringstemperatur kan få bra sushi gjord på fina råvaror att upplevas som medioker och tråkig. Vi har gjort tester och kommit fram till att kylskåpstempererad sushi (8 grader C eller något lägre) bör tas fram och stå i rumstemperatur åtminstone en halvtimme innan den serveras. Vi återkommer framöver med mer i det här ämnet ...

Inga kommentarer: