tisdag 8 april 2008

Äppelcidervinägern; det nya gröna?

Sushizu görs traditionellt med risvinäger. Dock är det fler faktorer att ta hänsyn till när man gör mat som ska serveras kyld och kanske ätas dagen efter. En favorit här i källaren är sushizu beredd med Genmaizu (helrisvinäger), den ger en rustikt rödaktig ton åt riset, som en ögonblicksbild från det röda dunkel i kabukiteatrarna i vilka sushin av idag uppstod. Doften är kryddig med en anstrykning av kanel. Men. Efter att ha kylt sushin erfors den kryddiga doften som: "lite unket", "verkar lite gammal". Så kan man ju inte ha det. Så, jakten på den perfekta vinägern gick vidare. Högsta betyg från oss och vår panel fick sushizun beredd av ekologisk Äppelcidervinäger från Kung Markatta Något otippat, men kul, är att fler än vi tycker likadant om denna vinägers förtjänster; t.ex. konsumentpanelen i GP. De drack dock vinägern ren. När man kan ha den i sushi?

Inga kommentarer: